Skriv en robinsonade - oplæg

0,00
Den øde øs tiltrækningskraft kan få frit afløb i en robinsonade. Samtidig er der en række genrekrav, der skal overholdes. Her er et oplæg til eleverne.
GRATIS levering!

Robinsonaden er en skøn genre, hvor eleverne virkelig kan folde sig ud som skabere af deres helt eget univers.

Det er samtidig vigtigt at gøre klart for eleverne, at der er en række genrekrav, som de skal kende og beherske. Dem kan de se på denne planche.

Til robinsonaden hører der bl.a. en fast komposition, som de skal bygge deres fortælling op efter. Det vil derfor være en god ide, at lade dem lave en række stikord til hver af de seks episoder i handlingsforløbet, inden de skriver.

Desuden skal eleverne også have besluttet sig for en fortæller og en synsvinkel, inden de går i gang. Robinsonaden er ofte skrevet som en dagbog, hvilket understreger den personlige oplevelse, men valget på en 3. persons-fortæller giver nogle andre muligheder i forhold til at kunne give læseren informationer, som hovedpersonen måske ikke er i besiddelse af.

Det er en god ide at lade tale med eleverne om fordele og ulemper ved begge former til en start, så der bliver tale om et aktivt begrundet valg.