Folkeviser genreplakat

0,00
Folkeviser er sprogligt udfordrende, især for elever på mellemtrinnet. En genreplakat, der præsenterer rammerne og det mest almindelige indhold i folkeviserne, kan gøre dem mere tilgængelige og vedkommende for eleverne. Når de kender til genren, vil det gammeldags sprog give mere mening.
GRATIS levering!

Folkeviser er rigtig spændende kanonlæsning, og jeg har i min 6. klasse valgt, at det er det grundlæggende kendskab til genren, som er målet med vores forløb. Den mere dybdegående analyse af formen og indholdet må komme senere i deres skoleforløb.

Folkeviser er sprogligt udfordrende, især for elever på mellemtrinnet. En genreplakat, der præsenterer rammerne og det mest almindelige indhold i folkeviserne, kan gøre dem mere tilgængelige og vedkommende for eleverne. Når de kender til genren, vil det gammeldags sprog give mere mening.

Der findes flere eksempler på, hvordan folkeviserne har inspireret eftertidens litteratur, simpelthen fordi der er tale om gode historier. 

Folkevisen Valravnen er blevet lavet til en fremragende roman med samme navn, skrevet af Cecilie Eken. 

Det er oplagt at arbejde parallelt med folkevise og roman, og dels gå i dybden med det genreskifte der er lavet, og dels arbejde med et tydeligt eksempel på intertekstualitet.

Du kan finde opgaver til romanen Valravnen her.