Rubric til essay

0,00
En rubric er et målsætnings- og evalueringsskema, der tydeliggør for både eleverne og læreren, hvad der lægges vægt på i arbejdet med og bedømmelse af et stykke arbejde. I arbejdet med essay er det brugen af genretræk samt sprog og tegnsætning, der er fokus på.
GRATIS levering!

En rubric er et målsætnings- og evalueringsskema, der tydeliggør for både eleverne og læreren, hvad der lægges vægt på i arbejdet med og bedømmelsen af et stykke arbejde. I essayforløbet er det brugen af genretræk samt sprog og tegnsætning, der er fokus på.

Denne rubric er lavet, så den passer til oplægget Skriv et essay.

Fordelen ved at bruge en rubric:

Når man som lærer laver en rubric til en opgave eller et forløb, er man nødt til at være meget præcis, da man skal udpege konkrete elementer, der kan bedømmes. Som dansklærer kan denne naturvidenskabelige tilgang virke noget fremmed, men samtidig har jeg oplevet, at det kan være en lettelse af få lavet en rubric, da mål og kriterier er tydelige for alle parter.

Det er nemt og hurtigt at evaluere og kommentere elevens arbejde med en rubric, som man kan tale ud fra.

Man kan bruge en rubric således:

I en rubric er der 4 niveauer af bedømmelse, og eleverne skal ved arbejdets start markere med et kryds, hvor de selv tror, at deres arbejde kommer til at være placeret. På den måde får man involveret eleverne i hele evalueringsprocessen.

Når opgaven eller forløbet er afsluttet, kan læreren tage en kort snak med hver enkelt elev og hurtigt finde ud af, om de har en fælles vurdering af elevens arbejde. Eleven har sat sit kryds, og læreren kan markere, hvilke kriterier hun synes, der er blevet opfyldt.

Denne rubric er lige til at sætte i en portfolio. Den kan også tages frem næste gang, der skal skrives essay.