Essaygenren er både en interessant og en lidt svær genre at arbejde med. Den er interessant, fordi man kan få elevernes tanker og personlige erfaringer på banen. Det er samtidig det svære ved genren, da det er en balance at kunne formidle den personlige vinkel på et emne som cykellygter eller morgenmad på sengen, så det bliver interessant for andre.

Der bliver ofte arbejdet en del med essaygenren i udskolingen, og man kan forberede dette arbejde ved at lade mellemtrinnets elever skrive essays på deres niveau. Det er en god øvelse for eleverne at arbejde med tænkeskrivning og få sat ord på deres egne oplevelser og tanker.

Essayforløbet består af et skriveoplæg og et tilhørende målsætnings- og evalueringsark.

Essay er en spændende genre, der udfordrer elevens evne til at formulere sig personligt. Essayet kan handle om alt fra gummistøvler til frimærker, og eleven skal kunne formidle personlige oplevelser, erindringer og refleksioner over emnet, så det bliver interessant for andre at læse det.
0,00
GRATIS levering!
En rubric er et målsætnings- og evalueringsskema, der tydeliggør for både eleverne og læreren, hvad der lægges vægt på i arbejdet med og bedømmelse af et stykke arbejde. I arbejdet med essay er det brugen af genretræk samt sprog og tegnsætning, der er fokus på.
0,00
GRATIS levering!