Josefine Ottesens 11-binds serie Drageherren om drengen Dians fantastiske og farefulde rejse fra at være et fattigt hittebarn til at være Drageherre og arvtager til hele kongeriget er fremragende. Hun skriver i et flot og varieret sprog, og bøgerne er smukt illustreret med tegninger, der understøtter det fantastiske univers.

Danskagenten har indgået et samarbejde med forlaget Special-pædagogisk forlag, der udgiver Drageherre-serien, om at lave opgaver til bøgerne - foreløbig er der lavet opgaver til de første 4 bind.

Materialet er lavet som et læsekursus til elever på mellemtrinnet, der har fået automatiseret afkodningen og nu har brug for at arbejde med læseforståelsen. Der lægges vægt på, at eleverne får kendskab til forskellige læseforståelsesstrategier og derved bliver bevidste læsere.

Materialet består af to kopimapper:

En mappe med opgaver som opdeler læseprocessen i 3 dele: Før du læser - Mens du læser og Efter du har læst.

En mappe med: Ordkort - Viklekort og et Gulvdomino. Materialet lægger op til, at eleverne skal arbejde sammen i par eller mindre grupper eller have en samtale med læreren om opgaverne.

Materialet udgives af Special-pædagogisk forlag, og sælges kun via Special-pædagogisk forlags hjemmeside.

Der er også udviklet skriveskabeloner som en del af dette materiale. De er gratis og kan downloades nedenfor:

 

Skriveskabelonen er et elektronisk dokument, der kan støtte elevens hukommelse og struktur i arbejdet med at skrive resume af Dragens offer.
0,00
GRATIS levering!
Skriveskabelonen er et elektronisk dokument, der kan støtte elevens hukommelse og struktur i arbejdet med at skrive resume af Smykket.
0,00
GRATIS levering!
Skriveskabelonen er et elektronisk dokument, der kan støtte elevens hukommelse og struktur i arbejdet med at skrive resume af Den magiske skov.
0,00
GRATIS levering!
Skriveskabelonen er et elektronisk dokument, der kan støtte elevens hukommelse og struktur i arbejdet med at skrive resume af Fanget af orker.
0,00
GRATIS levering!