Paradistræet

0,00

En fremragende teenageroman med en indbygget kriminalhistorie. Det er en roman, der inviterer til nogle stærke holdninger, og derfor er der lagt vægt på opgaver, hvor eleverne skal sætte ord på deres egne holdninger og begrunde dem. Desuden er der opgaver med intertekstualitet, meddigtning og berettermodel.

GRATIS levering!

Jens Peder Larsen har med Paradistræet lavet en fremragende teenageroman med omdrejningspunkt i en forbrydelse. En lille pige er blevet myrdet og voldtaget, og mistanken retter sig hurtigt mod hovedpersonens storebror, der er psykisk udviklingshæmmet. Hermed er der lagt op til en historie om selvtægt, had, mobning og hovedpersonen Martins udvikling fra barn til teenager.

Jeg har ikke tidligere oplevet min egen 6.klasse være så engageret i en roman - det var skønt at opleve, så jeg kan varmt anbefale bogen til 6./7. klasse. 

Det er en roman, der inviterer til nogle stærke holdninger, og derfor er der lagt vægt på opgaver, hvor eleverne skal sætte ord på deres egne holdninger og begrunde dem. Desuden er der opgaver med intertekstualitet, meddigtning og berettermodel.

I opgaven med intertekstualitet bad jeg mine elever læse en børnebibeludgave af historien om Adam og Eva - det fungerede fint.